Greek Rider

Αυτόνομος σχολιασμός άνευ προκαταλήψεων

Κάποιες σύγχρονες απόψεις για το νερό…

Posted by greekrider στο 19 Απριλίου, 2013

Ο Πρόεδρος της Nestle αναφέρει ότι θεωρεί ακραία την άποψη ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν δικαίωμα στο νερό.

Έτσι λέει ο Πρόεδρος της Nestle, της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο.

Το λέει στο παρακάτω βιντεάκι από το δεύτερο λεπτό και μετά:

Και γιατί το λέω αυτό τώρα, γιατί όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας και για το τι σχέδια έχει η ελίτ για εμάς!

Και όπως φαίνεται το πράγμα έχει ξεφύγει πολύ από εκεί που νομίζουμε εδώ στην Ελλάδα, τα πράγματα διεθνώς έχουν πλέον εκτροχιαστεί και γι’ αυτό μας έχουν όλοι στο διεθνές στόχαστρο.

Σε λίγο όποιος λέει ότι το νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου θα θεωρείται αριστερός εξτρεμιστής (αν δεν θεωρείται ήδη)!

Γιατί όταν ο Πρόεδρος της Nestle τολμάει να λέει ότι θεωρεί «ακραία άποψη» το να έχουν όλα τα ανθρώπινα όντα πρόσβαση και δικαίωμα στο νερό τότε σημαίνει ότι γι’ αυτόν τον άνθρωπο καταρχήν η ζωή του ανθρώπου δεν έχει απολύτως καμία αξία ενώ για να το λέει με τέτοια ευκολία έτσι δημοσίως σημαίνει ότι υπάρχει λίγο πολύ πλέον μια καθιερωμένη άποψη πάνω στο θέμα.

Το νερό σε αυτό το πλαίσιο είναι απλά ένας ακόμη από τους πολλούς τρόπους μετατροπής των ανθρώπων σε δούλους ή απόλυτα άψυχα όντα στα οποία κάποιοι έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου.

Υπό αυτή την έννοια γίνονται κατανοητές και οι πρακτικές σε φτωχές χώρες/συνοικίες στην Λατινική Αμερική όπου υπάρχουν απαγορεύσεις ακόμη και στο να μαζεύουν το νερό της βροχής για να το πιούνε. Πλέον εδώ στην Ελλάδα αυτό το θέμα μας αφορά άμεσα λόγω της πρόσφατης κατάρρευσης του βιοτικού μας επιπέδου.

Θυμηθείτε και την ταινία: «Even the rain».

http://www.imdb.com/title/tt1422032/

Και τι θα γινόταν αν σύσσωμη μια κοινωνία/λαός/κράτος αντιστεκόταν; Πολύ πιθανό έτσι όπως είναι τα πράγματα, μέχρι και πόλεμος θα γινόταν ή θα δολοφονούσαν τους ηγέτες του κινήματος ή κάτι τέτοιο εφόσον δεν υπάρχει ένας διεθνής πόλος στον οποίο θα μπορούσαν τέτοιες κοινωνίες/κράτη/λαοί διεθνώς να συνασπιστούν !

Η δημοκρατία γίνεται έτσι σαφές ότι είναι ένα ανέκδοτο μέσα στο νέο οικονομικό πλαίσιο που έχει κυριαρχήσει, αν δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ οικονομικής ευμάρειας και οικονομικής ισότητας και πρόσβαση σε κάποια βασικά αγαθά. Γιατί τι να την κάνεις την θεωρητική δημοκρατία όταν πρακτικά δεν θα έχεις νερό να πιεις;

 

3 Σχόλια προς “Κάποιες σύγχρονες απόψεις για το νερό…”

 1. Dominique said

  Βλέπετε και εδώ έκαναν τους … λογαριασμούς τους (οι »διαχειριστές» του πλανήτη) και »τρόμαξαν» με τα…ποιοτικά δεδομένα τους. Εφόσον το 97 ο/ο του νερού είναι αλμυρό και το 3 ο/ο είναι »γλυκό» και απ’ αυτό μόλις το 1 ο/ο περίπου είναι στην επιφάνεια ή στο υπέδαφος, ενώ τα 2/3 βρίσκονται στους πάγους, η πιθανή έλλειψή του άμεσα κλονίζει την ύπαρξή τους και κατ’ επέκταση την κυριαρχία τους….!!!!
  Παρότι είναι ανανεώσιμος πόρος, η προμήθειά του παγκοσμίως μειώνεται σταθερά και η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ ο πληθυσμός συνεχώς αυξάνεται, να προσθέσουμε και την κατάχρηση, την ρύπανση, την πλήρη καταστροφή υγροτόπων και οικοσυστημάτων, εύκολα συμπεραίνουμε, πως από »ελεύθερο» αγαθό μετατρέπεται σε
  »οικονομικό» αγαθό και μάλιστα »πρώτης ανάγκης».
  Προγραμματίζεται σαν »επένδυση», επιχειρείται να »ελεγχθεί» , χαρακτηρίζεται »εμπορεύσιμο» καταναλωτικό είδος και … δεσμεύεται σαν οικονομική Αξία και Κεφάλαιο. Γίνεται …διαπραγματεύσιμο οικονομικό αγαθό, διότι υπεισέρχεται ο όρος της έννοιας »ΑΝΑΓΚΗ».
  Εξελίχθηκαν σε ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ …….!!!

 2. Γιάννης said

  «Και τι θα γινόταν αν σύσσωμη μια κοινωνία/λαός/κράτος αντιστεκόταν; Πολύ πιθανό έτσι όπως είναι τα πράγματα, μέχρι και πόλεμος θα γινόταν ή θα δολοφονούσαν τους ηγέτες του κινήματος ή κάτι τέτοιο εφόσον δεν υπάρχει ένας διεθνής πόλος στον οποίο θα μπορούσαν τέτοιες κοινωνίες/κράτη/λαοί διεθνώς να συνασπιστούν !»

  Φοβίζεις λίγο! 🙂 Άρα να μην προβάλλουμε καμία αντίσταση γιατί όλα είναι μάταια?

 3. geokalp said

  μπράβο που δεν το έχασες

  μου το είχαν μεταφέρει εδώ και πολύ καιρό ότι αυτό υποστηρίζει η εταιρεία, πλέον ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει με το βίντεο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: